Engelstrup forsamlingshus

Æblelaug i Engelstrup

 

Pressemeddelelse i forbindelse med beplantning af æbletræer

ved Engelstrup forsamlingshus og der til hørende vejtræer

 

Den store æble-plantedag

Grevinge får 57 nye æbletræer på lørdag

 

 Æbleværkstedet Nonnetit inviterer alle til at hjælpe med at plante to æble-lunde ved

 

Engelstrup Forsamlingshus og 22 nye, frugtbærende vejtræer.

 

Planteprojektet er starten på et bånd af æbletræer mellem Grevinge og Herrestrup, som kan forbinde områdets to store byer og samtidig formidle en (velsmagende) lokal historie.

 

Ved Engelstrup Forsamlingshus skal der plantes to æblelunde, langs med vejen skal der stå træer med 15 gode gamle sorter, som Forsamlingshusets køkken kan bruge.

 

Den anden æblelund for enden af P-pladsen vil bestå af en helt unik samling af vilde æbler, fundet i markskel og grøftekanter og kopieret i Æbleværkstedet ved podning på grundstammer. De har alle fået navne, der fortæller om den geografiske lokalitet eller finderens navn. De originale træer har fået en GPS-koordinat, så de kan genfindes i landskabet.

 

Langs Engelstrupvej mellem Grevinge og Engelstrup plantes yderligere 15 træer, og det store planteprojekts sidste 8 træer plantes på Humlehaven ved Atterup.

 

Naturvejleder Peter Løn Sørensen og Æbleværkstedet Nonnetit håber at mange vil deltage i plantningen.

 

Dagen er støttet af de tildelte byforskønnelsesmidler i Grevinge, Forsamlingshusets bestyrelse byder på kaffe/the og en god, varm, hjemmelavet suppe til frokost, og Grevinge Bageri leverer æbletærter til eftermiddags-kaffen.

 

Man kan melde sig til og få nærmere information hos Peter

Løn på tlf. 24 78 21 62 eller e.mail foelhoej@get2net.dk