Kontakt

Foreningens adresse og formand:

Formand

Erling Frederiksen
Landevejen 26 4532 Gislinge
Tlf. 28 21 29 89
Mail: erling.frederiksen@gmail.com

Værkstedsadresse og bestyrer:
Peter Møller
Ærtebjergvej 2, Atterup,
4571 Grevinge
Tlf. 20 78 80 77

Webmaster:
Susan Fast- ©
Email: sf@sfast.dk

Værksted og kurser


Før du moster!

Alle medlemmer af Æbleværkstedet kan moste. Ved første gangs mostning skal der være en fra mostegruppen til stede. Her under kan du se, hvem du kan ringe til og hvornår:

Fra den 01/09 – 30/9 11 Merete tlf. 29 42 52 78

Fra den 01/10 – 31/10 Peter Møller tlf. 20 78 80 77

Fra den 01/11 – 30/11 Astrid tlf: 20430901

Man skal booke sig ind med sit navn (det der er brugt ved betaling) og tlf. nr.

Det kan være en fordel at skylle æblerne hjemmefra

Man betaler 2 kr. pr mostet liter til dækning af udgifter og til at investere i nyt maskineri. Man skriver sit navn, antal mostet liter og indsætter beløbet i Merkur Bank Reg. nr. 8401 konto nr. 1135203 eller alternativt lægge pengene i grisen som står på bordet.

Vi har købt en pasteuriseringsgryde, som er let at betjene. Det koster 2 kr. pr. liter at pasteurisere.

Vi kan tilbyde 2 liter dunke til 10,- kr. pr. stk.

HUSK at skrive hvor meget du moster, pasteuriserer eller hvor mange dunke du køber, da det vil lette arbejdet for vores kasserer

Det tager ca. en time at moste en trillebør æbler. Der er to presser, så der er to der kan booke og moste samtidig. Husk at skrive det navn, der har medlemsskabet og tlf. nr.

Man skal huske at medbringe beholdere til at hjemtage den lavede most. Man skal regne med at få mellem 50-80% most af sine æbler, så 10 kg æbler giver 5-8 liter most

Når man er færdig med at moste, skal pressen, kar og kværn gøres pinligt rent, gamle æblerester vil gære og ødelægge de næstes most. Kværnen skal skilles og spules indvendig.

Læs manualen, der trin for trin viser hele processen.

Husk at oprette et log-in (find selv på en adgangskode) første gang du bestiller tid i kalenderen og du kan bookefra dag til dag dog senest kl. 18.00 dagen før.

Reserver tid til mostpressen i værkstedet KLIK HER


 


Her ligger værkstedet
Vis stort kort