Kontakt

Foreningens adresse og formand:

Formand

Erling Frederiksen
Landevejen 26 4532 Gislinge
Tlf. 28 21 29 89
Mail: erling.frederiksen@gmail.com

Værkstedsadresse og bestyrer:
Peter Møller
Ærtebjergvej 2, Atterup,
4571 Grevinge
Tlf. 20 78 80 77

Webmaster:

 

Æbler og udvikling


Historiske Æbletræer ved Malergaarden i Plejerup.

Vi har fået en bevilling til at plante og passe en lille plantage med historiske æbletræer fra Vestsjælland ved Malergården.
Det er Fødevare Erhverv som ønsker at bevare de plantegenetiske ressourcer – herunder sjældne gamle æbletræer.

Pometet ved Taastrup har en samling af de fleste gamle danske frugttræer, men man vil gerne have lidt flere eksemplarer af de sjældne gamle træer. Der er større chance for, at træerne kan bevares, når de er plantet mange forskellige steder.
Derfor skal vi til efteråret plante 33 forskellige træer med tre eksemplarer af hver slags – så vi kommer op på 99 træer. Ud over vores eget Nonnetit, så skal der også plantes Kundbyæblet, Ernst Trier, Vallekilde æblet og Vallekilde Vinteræble og altså 28 andre Vestsjællandske historiske æbler.

Træerne bliver lavet på og købt fra Pometet, så vi er 100% sikre på at det er de rigtige træer vi planter. Træerne er bestilt og forhåbentlig vil foreningens medlemmer være med til at plante dem til efteråret.

Med tiden skal vi undersøge og afprøve, hvad disse æbler er gode til og hvor gode de er til at modstå diverse sygdomme. Så træerne skal dyrkes uden kunstgødning og sprøjtemidler for at kunne vurdere, hvorledes de klarer sig under sådanne betingelser
.
Projektet er et selvstændigt projekt, som ikke berører Æbleværkstedet Nonnetits økonomi, men vi håber og forventer, at mange af foreningens medlemmer vil deltage i dette for fremtiden vigtige og spændende projekt.
Malergaarden

Projektansvarlig er Erling Frederiksen – erling.frederiksen@gmail.com , mobil: 28 21 29 89Kirsten Rohde


Foto: Linda Suhr, Suhr Photography

Kirstens æbler er et hit på landets
bedste restuaranter


Læs Stine Maarbjerg´s artikel om Kirsten her


 


Link til:
> Malergården

> Arkiv

Oplysningsbreve 2014

> 22. marts

Læs om æblesorterne her