ÆBLEVÆRKSTEDET NONNETIT

www.nonnetit.dk

Sagaen om Nonnetit i tekst og billeder
 Af Stine Maarbjerg

30. sept. 08:

4. Æblekvist fra Frenderup efterlyses

Nye kapitler i sagaen om Nonnetit-æblet


Æbledagen i Ostrup lørdag den 27. blev en klar succes med omkring 50 deltagere og en større produktion af mange liter frisk æblemost. I hælene på arrangementet efterlyser naturvejleder Peter Løn en dame fra vistnok Vallekilde eller Fårevejle, som var med på dagens oplevelses-tur rundt i Ostrups æblelandskab. Peter Løn er i gang med at kortlægge udbredelsen af æblet Nonnetit fra Ostrup, og damen fortalte, at hun har et træ i sin have, som er podet med denne specielle æblesort!

Historien gik på, at hendes mor havde boet i Frenderup, vistnok på Egebjergvej 22, og havde taget en pode-kvist fra områdets gode æbletræ med sig da hun flyttede, så hun også kunne dyrke Nonnetitten det nye sted.
For at få historien om podningen med i sagaen om Nonnetitten, vil Peter Løn derfor meget gerne i kontakt med damen, som bedes ringe på tlf. 59 65 99 97! På æbledagen kom der også flere nye historier fra de lokale beboere i Ostrup, som kan huske Nonnetitten mange år tilbage. Peter Løn vil nu samle historierne om æblet i et komplet kulturhistorisk kapitel, der eventuelt kan blive udgivet i bogform.

Tekst og foto: Stine